image
Sursa foto: Profimedia

Președintele Federației poloneze de tenis, acuzat de hărțuire sexuală, a demisionat. Swiatek: ”Să aflăm ce s-a întâmplat!”

Miroslaw Skrzypczynski, preşedintele Federaţiei poloneze de tenis, acuzat de hărţuire sexuală şi violenţă de către un deputat, şi-a dat demisia joi, a anunţat organismul sportiv într-un comunicat de presă, care a indicat şi înfiinţarea unei comisii de anchetă.

”În timpul unei şedinţe a consiliului de administraţie al Federaţiei Poloneze de Tenis, Miroslaw Skrzypczynski şi-a prezentat demisia (...) cu efect imediat. Demisia domnului Miroslaw Skrzypczynski a fost acceptată în unanimitate”, a precizat Federaţia.

Preşedintele PZT a fost acuzat luni de deputata poloneză Katarzyna Kotula de hărţuire sexuală la începutul anilor 1990, când ea avea 13-14 ani. Potrivit acesteia, şi alte jucătoare au fost victime ale unui comportament similar din partea lui Skrzypczynski, pe care deputata l-a descris drept un "prădător sexual".

La acea vreme, Skrzypczynski era antrenorul lui Kotula, la un club din nord-vestul Poloniei. Skrzypczynski, în funcţie din 2017, a respins aceste acuzaţii.

Marţi, poloneza Iga Swiatek (21 de ani, locul 1 WTA), a afirmat că "organele de conducere ale Federaţiei ar trebui să stabilească ce s-a întâmplat".

”În calitate de actual număr 1 în tenisul feminin, nu pot să tac”, a spus Swiatek, invitând, de asemenea, victimele hărţuirii şi violenţei să caute ajutor de la profesionişti, ea publicând numerele de platforme telefonice pentru sprijin psihologic.

Iga Swiatek a subliniat că nu a fost victima unui astfel de comportament.

Comisia, care trebuie creată până la sfârşitul lunii noiembrie, va trebui să îşi prezinte raportul în termen de şase luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: