image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Nichiforciuc ar intenționa să-și facă partid; Babuc: „Sunt lucruri care ne-au fost transmise din teritoriu de la colegi”

Monica Babuc, președintele interimar al PDM, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV că a primit informații precum că fostul deputat PD, Eugeniu Nichiforciuc, vrea să-și facă partid.

„Proiect politic am înțeles că vrea să-și facă, avem informații de la colegii noștri din teritoriu că dânsul a avut cel puțin 10-12 întâlniri, merge pe filierele organizațiilor teritoriale ale PD, încercând să convingă oamenii să treacă în continuare de la PDM către un eventual proiect politic al dânsului. Nu știm amănunte”, spune Babuc.

„Asta e o utopie, nuu”, a comentat ex-președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țâcu.

„Nu cunoaștem amănunte, nu e vorba de Platon, e vorba de el, sunt lucruri care ne-au fost transmise din teritoriu de la anumiți colegi care au fost abordați și se vehiculează câteva lucruri, că veniți că o să fie totul ok, vom fi în regulă, organizați, vom avea conducere colectivă, nu știu de unde această idee care a prins asemenea rădăcini, ați văzut la PCRM ce s-a întâmplat”, a completat Babuc.

Amintim că astăzi, liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă, a povestit cum erau abordați deschis colegii săi de partid, menționând că fostul deputat PD, Eugeniu Nichiforciuc, se apropiase chiar în plenul Parlamentului de Elena Bodnarenco, propunându-i 300.000 de euro ca să treacă de la PCRM la PDM.

„În timpul ședinței Parlamentului stau eu la margine, lângă mine stă Ina Șupac, lângă Ina Șupac stă doamna Elena Bodnarenco. În timpul ședinței, Eugen Nichiforciuc se apropie de Elena Bodnarenco și vorbește despre 300 000 de mii de euro și să treacă la democrați. Eu stau și ascult. M-am ridicat, l-am apucat pe acest Nichiforciuc și l-am împins înspre boxerul ăla Țuțu, puțu… Costică. Așa nu se poate. Asta nu mai este politică, este banditism. Iată ce se întâmpla în anii respectivi la noi”, a precizat liderul comunist.

Noutăţile partenerilor

comentarii: