Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a fost CONSTITUIT; „Ne unește dorința de a pune RM pe făgașul normalității”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, au semnat acordul de constituire a blocului electoral ACUM pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Astăzi formalizăm crearea blocului electoral. O facem în strică conformitate cu legislația RM, cu Constituția și în strictă conformitate cu dorința unei foarte însemnate părți a cetățenilor. Republica Moldova a rămas, la un moment dat, fără o alternativă actualei guvernări hibride și oligarhice. Cu efortul nostru al tuturor am edificat partidele noastra - Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, care, călăuzite de ideea de unitate a tot ce înseamnă calitate, integritate, onestitate, meritocrație, au decis să creeze acest bloc electoral. Dată fiind unitatea noastră și modul în care ne-am prezentat până în momentul de față și modul în care am acționat în cele două scrutine importante - cel prezidențial din 2016 și cel municipal din 2018 - ne permit să spunem că absolut nimic nu ne poate sta în cale în dorința noastră mare de libertate, de a edifica în RM un stat de drept cu justiție funcțională, cu economie funcțională, cu condiții bune pentru un trai decent pentru toată lumea. Pentru asta e nevoie de foarte multă muncă și dăruire.

Trebuie să transmitem cu toții mesajul nostru de unitate și încredere către întreaga noastră societate care astăzi, din păcate, este dusă la disperare din cauza unui regim criminal care își bate joc de oameni, îi minte zilnic de la televizor, le promite marea și sarea, iar în realitate se ocupă de acest grup îngust de indivizi care nu se vor duși de la putere pentru că înțeleg că drumul lor duce doar la pușcărie, iar averile dobândite ilicit vor trebui restituite statului și oamenilor. Iată de ce vor face tot posibilul ca să rămână la putere, vor încerca în continuare să ne dezbine, să ne discrediteze, să ne pună etichete. N-au nicio șansă. În fața demnității noastre, în fața solidarității și în fața adevărului, ei nu au nicio șansă! Doamne Ajută!”, a declarat președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

De doi ani de zile muncim cot la cot. Ne unește dorința de a pune Republica Moldova pe făgașul normalității, de a oferi o șansă oamenilor onești la un trai decent acasă, de a crea condiții ca cei care au plecat să poată să se întoarcă. Ne unește dorința noastră de a construi o societate cu adevărat democratică, în care votul oamenilor contează, în care oamenii decid cine să-i reprezinte la conducerea țării, iar votul nu e nici furat și nici cumpărat. Ne unește angajamentul nostru de a construi un stat de drept care să ne protejeze de tot felul de hoți, uzurpatori, corupți. Ne unește angajamentul nostru de a promova politici economice care să creeze condiții ca cei care pot munci, să-și asigure bunăstarea, iar cei care nu o pot face, să fie protejați, inclusiv economic, de către stat. În blocul ACUM care astăzi este creat și pe hârtie se regăsesc cei mai curajoși oameni. Trebuie să mergem și să trasnmitem speranța și încrederea noastră tuturor. Am toată încrederea că noi o să reușim. ACUM învingem!”, a menționat președinta PAS, Maia Sandu.

Vedeți aici ce prevede Acordul de Constituire a Blocului Electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Blocul electoral ACUM și-a anunțat anterior angajamentele pentru următorii patru ani: venituri mai mari pentru cetățeni, acces la educație și la servicii medicale de calitate, combaterea corupției și avansarea în procesul de integrare europeană - sunt doar câteva dintre acțiunile asumate de Platforma DA, PAS și exponenți importanți ai societății civile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: