image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO: Galina Dodon, învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită; Are inderdicția de a părăsi țara

UPDATE 15:30 // Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon. Acesteia i se incriminează „săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 de milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18 277 157, 00 lei”. Aceste sume se raportează la perioada februarie 2014-octombrie 2021.

În cadrul audierilor în calitate de învinuită, Galina Dodon nu și-a recunoscut vina, refuzând să facă declarații referitor la circumstanțele cazului investigat.

Procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

UPDATE 13:29 // În urmă cu puțin timp, Galina Dodon s-a prezentat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiată în dosarul soțului său, fostul președinte Igor Dodon. Fosta primă doamnă a venit însoțită de avocatul Ion Vîzdoagă, care a reprezentat anterior și interesele fostului premier Vlad Filat, dar și ale controversatului afacerist Veaceslav Platon.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Știrea inițială:

Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova, este citată joi, 16 iunie, la Procuratura Anticorupție.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către purtătorul de cuvânt al PG, Mariana Cherpec.

„Confirmăm faptul că a fost citată la PA. Pe parcursul audierilor vom reveni cu detalii”, a declarat Cherpec.

Amintim că Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova, este citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul în care a fost reținut recent și Igor Dodon.

Precizăm că Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).

Noutăţile partenerilor

comentarii: