image
Sursa foto: facebook.com/rotaryeclubmoldova

Multă lume continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni, care au găsit adăpost și compasiune în Chișinău (VIDEO)

Multă lume continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni, care au găsit adăpost și compasiune în Chișinău. Mai mulți membri ai Rotary e-Club of Moldova International au pus umăr la umăr și au donat pachete cu produse alimentare pentru o sută de familii de ucraineni. Bunurile au fost ridicate de la Centrul municipal pentru refugiați.

Victoria se află mai bine de trei luni în Republica Moldova. A încercat să se acomodeze cât mai rapid, pentru a-i oferi liniștea și siguranța zilei de mâine fiicei sale. În Chișinău și-a găsit de lucru, iar fiica ei merge la grădiniță. Costurile de întreținere depășesc însă veniturile și o mână de ajutor este binevenită, spune femeia.

A treia lună se află aici și Elizaveta. A venit din Sergheevca împreună cu fiica ei, care între timp a reușit să se angajeze la un centru de refugiați și să fie un sprijin pentru conaționali săi. Ajutorul primit a depășit orice așteptare, spune femeia.

O bună parte din produsele alimentare a fost colectată de către moldovenii stabiliți în Spania, iar o altă parte a fost procurată de Rotary e-Club of Moldova International de la producătorii locali.

Până acum, Rotary Club International Moldova a adus peste 120 de tone de bunuri în valoare de peste 500 de mii de euro care au ajuns la peste cinci mii de refugiați din toată țara.

comentarii: