image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon: Dumbrăveanu este un profesionist desăvârșit, Țurcan, cel mai bun jurist din RM

Președintele Igor Dodon a declarat că ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu și fostul președinte al Curții Constituționale își merită pe deplin distincțiile de stat.

Mai mulți funcționari, printre care ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, și judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, fost deputat PSRM, au primit distincții de stat.

Întrebat pentru ce merite a oferite ordinul Gloaria Muncii ministrei Sănătății Viorica Dumbrăveanu și lui Vladimir Țurcan, președintele a răspuns la fel cu o întrebare.

Ceea ce ține de distincții, da de ce nu ați întrebat pentru ce merite am dat de exemplu lui Sandu Grecu, același decret lui Jereghi, lui Ian Raiburg, la mulți alții?

Aceste persoane merită să obțină disctinții de stat și după cum vedeți nu dau distincții doar la acei care sunt membrii echipei sau a fostei echipe.

Sunt persoane care întradevăr au făcut ceva pentru Republica Moldova indiferent de viziunile lor idiologice. La fel eu consider că doamna ministru a Protecției Sociale și Sănătății a făcut mult pentru RM. Eu consider că este un profesionist desăvârșit, în primul rând în domeniul Protecției Sociale, în al doilea acum a fost situația când trebuia să gestioneze tot ceea ce ține de domeniul sănătății”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

În același timp situația pandemică în RM se pare că scapă de sub control, în ultimele săptămâni înregistrându-se în mediu circa 500 de cazuri. Ieri, 3 septembrie am avut un nou antirecord, sau înregistrat 632 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. De la începutul pandemiei 1036 de persoane au decedat în urma infecției.

Cât ține despre fostul președinte al Curții Constituționale, Dodon a afirmat că: „Domnul Țurcan este unul dintre cei mai buni juriști din RM, cu o experiență enormă în general și în organele de forță”.

Amintim că Vladimir Țurcan a candidat la alegerile parlamentare din 2019 cu numărul 20 pe lista socialiştilor pe circumscripţia naţională. Ţurcan a candidat şi pe circumscripția uninominală nr.8, Cantemir. În anul 2001 a intrat în Parlamentul R.Moldova pe listele Partidului Comuniștilor. Din partea PCRM a fost deputat în trei legislaturi - 2001-2002 și 2005-2009, apoi în 2009-2014. În 2014 ajunge în Parlament pe listele partidului Socialiștilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: