image
Sursa foto: jurnal.md

Săgeţi aruncate dintr-o parte în alta la şedinţa în dosarul lui Dorin Chirtoacă

Săgeţi aruncate dintr-o parte în alta la şedinţa în dosarul lui Dorin Chirtoacă. La Judecătoria Chișinău a continuat audierea viceprimarului capitalei Nistor Grozavu, care a răspuns la mai multe întrebări ale apărătorilor lui Chirtoacă. Potrivit lui Grozavu, cele mai importante chestiuni cu privire la proiectul parcărilor cu plată au fost coordonate cu fostul său șef. Chirtoacă afirmă însă contrariul.

Nistor Grozavu a fost audiat aproximativ trei ore. După ședință, el a declarat că avocații i-au adresat întrebări cu privire la acțiunile din perioada în care se desfășura licitația.

Același lucru susține și procurorul de caz.

Chirtoacă spună însă că Grozavu îl acuză pe nedrept doar pentru a scăpa de pedeapsă.

Audierea lui Grozavu va continua pe 24 iulie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La sfârșitul anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar. Într-un alt dosar este cercetat viceprimarul capitalei Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandr Pincevski. Potrivit acuzatorilor, Grozavu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, pe motiv ca ar fi contribuit la trucarea licitației, iar Pincevski este învinuit că ar fi organizat și instigat persoane din Primăria Chișinău pentru a fi desemnat un câștigător prestabilit, care urma să gestioneze parcările cu plată. Cei doi risca până la trei ani de închisoare. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: