image
Sursa foto: știri.md

VIDEO: La Strășeni au apărut din nou stâlpi în mijlocul unui drum proaspăt asfaltat

La Strășeni au apărut din nou stâlpi în mijlocul unui drum proaspăt asfaltat! Nu este prima dată când se întâmplă asta în acest oraș. Nedumeriți, oamenii spun că situația este și de râs, și de plâns. Muncitorii ne-au asigurat că stâlpii vor fi mutați.

Stâlpii stau înfipți chiar în mijlocul unuia dintre principalele drumuri din orașul Strășeni. Aici, de dimineață, am surprins muncitori care lucrau la amenajarea părții carosabile, aflate acum în proces de reconstrucție.

Am încercat să aflăm de la muncitorii de pe șantier de ce au lăsat stâlpii și au acoperit drumul cu primul strat de asfalt fără a-i strămuta.

Așa că ne-am adresat la Primărie. Acolo, deși primarul era pe loc, a rugat paznicul să ne spună că nu este la birou.

Cu câteva ore mai târziu, primărița a venit totuși cu o explicație pe rețelele sociale. Valentina Casian a scris că, deoarece lucrările de strămutare a pilonilor erau tergiversate de către compania responsabilă, antreprenorul care construiește drumul a decis să execute lucrările conform planului, în caz contrar, Primăria ar fi trebuit să plătească pentru staționarea tehnicii până la demontarea pilonilor.

„Aceste cheltuieli nu pot fi asumate nici de către antreprenorul care execută lucrările și nu pot fi achitate nici din bugetul local. Deținătorii rețelelor au fost preîntâmpinați repetat. Decizia autorităților, în caz de neconformare, este de a demonta stâlpii, cu recuperarea ulterioară a costurilor pentru lucrările executate", a spus primarul

Nu este prima dată când stâlpii „răsar” în mijlocul drumurilor la Strășeni. Anul trecut, la fel s-a întâmplat și pe traseul național, iar autoritățile au declarat atunci că special au pus asfalt, pentru a face posibil accesul tehnicii speciale pentru demontarea pilonilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: