image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona, gata să scape de jucătorul a cărui cotă a scăzut de la 70 la două milioane € în ultimii ani. Ce club îl vrea

Samuel Umtiti (28 de ani), campion mondial în 2018 cu naționala Franței, este pe cale să-și încheie aventura de coșmar la FC Barcelona, chiar dacă înțelegerea sa cu gruparea catalană este valabilă până în 2026.

După ce și-a dat acordul să plece de la Barcelona în vara acestui an, discuțiile cu privire la transferul lui Samuel Umtiti nu au întârziat să apară. Astfel, fundașul central se poate întoarce în Ligue 1 la șase ani după ce catalanii au plătit 25 de milioane de euro pentru mutarea sa de la Lyon.

Cei de la L’Equipe susțin că Rennes a demarat deja negocierile cu Barcelona pentru transferul lui Umtiti. Clubul francez caută un înlocuitor pentru Nayef Aguerd, cedat de curând la West Ham, și campionul mondial s-ar potrivi de minune în lotul lui Bruno Genesio, notează jurnaliștii din Hexagon.

Accidentările i-au dat mari bătăi de cap lui Samuel Umtiti în ultimii ani. În cele șase sezoane petrecute pe Camp Nou, apărătorul a bifat 132 de apariții, două goluri și un assist.

Imediat după triumful Franței de la Cupa Mondială din 2018, Samuel Umtiti era cotat de site-ul de specialitate transfermarkt la 70 de milioane de euro, cea mai mare estimare din toată cariera.

Din păcate pentru jucătorul din Hexagon, de acolo totul a început să fie din rău în mai rău. Probleme cu accidentările l-au ținut destul de mult în afara gazonului, iar relația pe care a avut-o cu antrenorii, care l-au acuzat de o atitudine neprofesionistă, a dus la excluderea sa din lot în multiple rânduri.

Acum, în vara anului 2022, Umtiti a ajuns să fie cotat la doar două milioane de euro, după ce în ultimul sezon a jucat doar într-o partidă pentru catalani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: