image
Sursa foto: Getty Images

De pe front, Wladimir Klitschko vrea să-l provoace pe Tyson Fury. Poate bate un record mondial

La 46 de ani, Wladimir Klitschko ar putea reveni în activitate pentru un ultim meci. O spune chiar el, direct de pe frontul de război.

Fostul campion mondial la categoria grea îl provoacă pe actualul campion mondial al greilor, în versiunea WBC, Tyson Fury, în fața căruia a pierdut în 2015.

"Sincer, mă gândeam că ar trebui să-l contactez pe Tyson Fury și să-i scriu un tweet: 'Un ultim dans'? Din moment ce el vrea să se retragă, ar trebui să avem acest meci. Nu am făcut-o pentru că în mintea mea e o cu totul altă lume. Dar chiar mă gândeam dacă să-i spun", a spus Wladimir Klitschko, într-un interviu pentru Piers Morgan.

Ideea lui Wladimir Klitschko de a reveni în ring nu este una nouă. Pe 25 aprilie, fostul campion mondial al greilor a spus că i-ar plăcea să mai boxeze. Fratele său, Vitaly, care este primarul Kievului și fost campion mondial, nu ar fi de acord cu revenirea în ring a fratelui său.

Dacă ar boxa din nou, Wladimir Klitschko ar putea bate un record mondial. La 46 de ani, ucraineanul ar putea deveni cel mai bătrân campion mondial din istoria categoriei, depășind recordul lui George Foreman, care a triumfat la 45 de ani.

Wladimir Klitschko nu a mai luptat de 5 ani, când a pierdut prin KO meciul cu Anthony Joshua.

Din 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, Wladimir Klitschko și fratele său, Vitaly, luptă și ei pe front.

Wladimir Klitschko, supranumit "Doctorul ciocan de oțel", are în palmares 64 de victorii dintre care 53 obținute înainte de limită și 5 înfrângeri dintre care 4 prin KO.

Pe 29 noiembrie 2015, Wladimir Klitschko a pierdut la puncte meciul cu Tyson Fury și și-a pierdut toate cele 4 centuri mondiale pe care și le-a pus în joc: WBA Super, IBF, WBO și IBO.

Înainte de acel meci, Wladimir era neînvins de 11 ani și jumătate, timp în care a adunat 22 de victorii consecutive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: