image
Sursa foto: nasa.gov

Criza climatică doboară încă un record: A fost cea mai caldă vară din istorie pentru emisfera nordică

Anul 2020 tocmai a avut cea mai caldă vară înregistrată vreodată în emisfera nordică, potrivit oamenilor de știință din guvernul SUA.

Lunile iunie, iulie și august au înregistrat temperaturi cu 1,17 grade Celsius peste media secolului XX, potrivit Adminstrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA).

Noul record a depășit verile din 2016 și 2019. De asemenea, luna trecută a fost al doilea cel mai cald august înregistrat vreodată pe planeta noastră. Potrivit statisticilor, anul 2020 urmează să devină unul dintre cei mai fierbinți ani din istorie, potrivit NOAA.

Alegerile prezidențiale care vor decide dacă SUA vor ajuta în combaterea crizei climatice

Oficialii Națiunilor Unite (ONU) au avertizat că multe țări nu sunt pregătite să-și gestioneze obiectivele pentru combaterea crizei climatice, în timp ce Statele Unite se pregătesc de alegerile prezidențiale care cel mai probabil vor decide dacă țara va contribui la astfel de eforturi globale sau dacă le va impiedica.

Chiar dacă Donald Trump câștigă, din nou, alegerile prezidențiale și ignoră criza climatică, statele, orașele și afacerile americane ar putea să reducă din emisii cu 37% până în 2030.

Încă patru ani de negare a crizei climatice din partea lui Trump

Criza climatică se află tot mai des în lumina reflectoarelor în cursa pentru președinția SUA. Candidatul democratic Joe Biden l-a criticat pe actualul președinte american, afirmând că incendiile istorice de vegetație din vestul țării au legătură cu criza climatică cauzată de omenire.

„Dacă vom avea încă patru ani de negare a crizei climatice din partea lui Trump, câte suburbii vor mai fi arse de incendiile de vegetație, câte cartiere suburbane vor mai fi inundate, câte suburbii vor mai fi distruse de furtuni?”, a declarat Biden.

Noutăţile partenerilor

comentarii: