image
Sursa foto: captură video

Membrii CSM au stabilit cum vor fi selectați candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională

UPDATE 12.22 // Ședința Consiliului Superior al Magistraturii a luat sfârșit. Membrii CSM au respins demersul Institutului Național al Justiției, referitor la prognoza pentru numărul de locuri la concursul de admitere în anul 2022 pentru formarea inițială a candidaților la funcția de judecător.

Totodată, cererea judecătorului Tudor Stambol de la Judecătoria Chișinău, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, a fost acceptată de CSM.

__________

UPDATE 12.00 // Membrii CSM au stabilit că, concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională se va desfășura în conformitate cu criteriile expuse în hotărârea din 16 iulie 2019. Decizia a fost luată cu 10 voturi „pro”.

„Avem înscriși în concurs 15 candidați. Propun să stabilim criteriile, să le acceptăm pe cele expuse în hotărârea din iulie 2019”, a declarat președinta comisiei Luiza Gafton.

__________

UPDATE 11.53 // Magistrații au revenit în ședință, după pauza anunțată.

___________

UPDATE 11.04 // Înainte de examinarea subiectului cu privire la stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională s-a solicitat o pauză de 20 de minute.

___________

UPDATE 10.58 // Cererea judecătoarei Natalia Doroftei de la Judecătoria Hâncești, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, acceptată de CSM.

___________

UPDATE 10.56 // Cu 11 voturi „pro” cererea judecătorului Emil Bulat de la Judecătoria Hâncești, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, a fost acceptată de CSM.

___________

UPDATE 10.53 // Cererea judecătorului Dan Dubcovețchi de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, acceptată de CSM.

___________

UPDATE 10.50 // Cererea ex-judecătorului Victor Orândaș a fost respinsă integral cu 10 voturi „pro”. „Noapte bună”, i-a urat președinta CSM, Luiza Gafton.

___________

UPDATE 10.46 // Magistrații CSM au intrat în deliberări pentru luarea unei decizii privind cererea ex-judecătorului Victor Orândaș.

___________

UPDATE 9.50 // Cu nouă voturi „pro” și unul „împotrivă” se admite cererea de abținere a magistratului Ion Crețu.

___________

UPDATE 9.40 // Se examinează cererea ex-judecătorului Victor Orândaș. Magistrații au intrat în deliberări. Ion Crețu a depus o cerere de abținere.

___________

UPDATE 9.33 //Membrii CSM au acceptat demersul președintelui Judecătoriei Căușeni, Sergiu Pleșca, privind desemnarea unui judecător pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție.

___________

UPDATE 9.22// Raportul de activitate al Inspecției judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 a fost aprobat cu 11 voturi. Totodată, membrii CSM au luat act de raportul pentru anul 2020.

Începând cu ora 9.00 membrii Consiliului Superior al Magistraturii se întrunesc în ședință.

Pe ordinea de zi sunt 14 subiecte.

Ședința poate fi urmărită live aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: