„Diagnosticul final a coincis cu diagnosticul la trimitere: Intoxicație acută cu acetaminophen, enterală, ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă, stadiul III, faza toxicogenă, insuficiență multiplă de organe, Insuficiență cardiovasculară. Sindromul coagulării diseminate intravasculare gr.III. Insuficiență hepatică. Insuficiență renală, oligoanurie. Encefalopatie toxică, gr.III. Comă III. Poliserozită. Ascită”, se spune într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit instituției, copilul a fost transferat la București în stare foarte gravă cu pericol de viață. „A fost continuată terapia antidot, efectuată o ședință de epurare hepatică, dar toate manoperele salvatoare nu s-au soldat cu succes”, se mai arată în comunicat.

În cadrul anchetei, responsabilii de la Institutul Mamei și Copilului vor examina asistența medicală acordată pacientei, de la prima adresare în cadrul Spitalului Raional Sângerei.

De cealaltă parte, una dintre rude a declarat pentru Jurnal.md, sub protecția anonimatului, că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum a anunțat Ministerul Sănătății. Rudele copilei acuză medicii de la Spitalul din Sângerei, că i-ar fi administrat fetiței preparate care i-au înrăutățit starea de sănătate.