image
Sursa foto: Profimedia

Moscova decide închiderea barurilor și restaurantelor noaptea, timp de două luni, după o explozie a cazurilor de Covid-19

Moscova va micșora programul cluburilor, barurilor și restaurantelor pe o perioadă de două luni începând de vineri, a anunțat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin. Măsura a fost anunțată în sprijinul efortului de a opri creșterea masivă a infectărilor cu coronavirus, relatează The Moscow Times.

Începând din 13 noiembrie, toate aceste localuri dar și altele, precum săli de bowling, baruri de karaoke și cafenele se vor închide între orele 23:00 și 6:00. Restricțiile nu se aplică însă și serviciilor de tip take-away.

„Restricțiile vor fi impuse pe o perioadă de două luni până în data de 15 ianuarie 2021, în contextul venirii sărbătorilor de iarnă”.

Evenimentele culturale au fost, de asemenea suspendate, iar teatrele, cinematografele și sălile de concerte vor fi obligate să păstreze o limită de 25% din capacitate. Universitățile și școlile au trecut pe un model de învățare la distanță.

Noile restricții vin în contextul în care Moscova a raportat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în urmă cu o zi. Sobianin a scris că rata de pozitivare a testelor a crescut de la 1% la jumătatea lunii august la 7,5% la începutul lui noiembrie.

„Ne așteptăm ca situația să se deterioreze în săptămânile care urmează”, a mai avertizat primarul Moscovei.

La sfârșitul lunii trecut, Vladimir Putin spunea că „nu se impune carantina” în Rusia, deși numărul zilnic de cazuri începuse să crească drastic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: