image
Sursa foto: Getty Images

Şansele ca Donald Trump să fie acuzat în Senatul SUA scad; Republicanii dau înapoi şi spun că Trump va fi achitat

Procesul contra lui Donald Trump, în care fostul preşedinte al SUA e acuzat de instigare la insurecţie în asaltul de la Capitoliu, va începe în Senat pe 8 februarie. Şansele ca Trump să fie acuzat scad pe zi ce trece, în timp ce tot mai mulţi republicani sunt convinşi că acesta va fi achitat, informează CNN, citat de Digi24.

După discuţii avute în aceste zile cu zeci de senatori republicani, CNN susţine că majoritatea acestora va vota pentru achitarea lui Trump şi doar puţin sunt decişi să voteze în favoarea acuzării fostului preşedinte.

„Şansele să se ajungă la o condamnare sunt practic nule”, a declarat, pentru CNN, Roger Wicker, senator republican de Mississippi.

„Nu ştiu care va fi rezultatul votuliu, dar cred că şansele să se ajungă la o majoritate de două treimi (necesară pentru condamnare) sunt zero”, a spus John Cornyn, senator republican de Texas.

„Tot ce vrem este să putem depăşi acest capitol teribil al istoriei naţiunii noastre. Dar vindecarea şi unitatea vor apărea doar dacă va fi adevăr şi tragere la răspundere. Aceste lucruri vor fi oferite prin acest proces”, a declarat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat.

Schumer a spus, conform Mediafax, că a ajuns la un acord cu liderii republicani pentru amânarea procesului, astfel încât Donald Trump să aibă timp pentru a-şi pregăti apărarea.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, va trimite luni Senatului articolul privind inculparea lui Donald Trump. Acesta va fi primul proces din Senatul SUA organizat după încheierea mandatului unui preşedinte.

Donald Trump a devenit primul președinte din istoria SUA pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului, după ce Camera Reprezentanților a decis declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva lui Trump.

Fostul preşedinte al SUA este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: