image
Sursa foto: jurnal.md

Cine sunt laureații Premiilor Naționale Galex 2021; Val Butnaru - printre premianți

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova „Alexe Rău”, a organizeazat tradiţional, de Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, precum şi de Ziua Bibliotecarului, Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX 2021. Evenimentul a avut loc astăzi în format online iar printre laureați de numără Val Butnaru, Iurie Brașoveanu, Gheorghe Erizanu, Constantin Codreanu dar și alții.

Mai multe personalități din Republica Moldova, dar și din România și Belarus, au ridicat Premiul „GALEX”, pentru susținerea bibliotecilor și a bibliotecarilor. Pentru prima dată în cadrul Galei Premiilor „GALEX”, a fost oferit un premiu pentru cel mai bun autor de manual digital pentru bibliotecari. Juriul naţional a desemnat câștigătorii la următoarele nominalizări.

CEL MAI BUN SCRIITOR PROMOTOR AL CĂRŢII ŞI LECTURII – Vladimir Beșleagă, eseist, jurnalist, prozator, scriitor, traducător din Republica Moldova. - Maria Pilchin, scriitoare, critică literară, cercetătoare în cadrul secției „Studii și Cercetări”, Biblioteca Municipală.

jurnal.mdjurnal.md

CEL MAI BUN PROMOTOR ŞI SUSŢINĂTOR AL BIBLIOTECILOR, CĂRŢII ŞI LECTURII ÎN MASS-MEDIA - Val Butnaru, analist politic, dramaturg, publicist, om de televiziune.

Val ButnaruVal Butnaru

CEL MAI BUN PRIETEN FILANTROP AL BIBLIOTECII NAȚIONALE – Iurie Brașoveanu, artist plastic.

jurnal.mdjurnal.md

CEL MAI BUN EDITOR SUSȚINĂTOR AL BIBLIOTECILOR – Gheorghe Erizanu, fondatorul și directorul editurii Cartier.

radiochisinau.mdradiochisinau.md

CEL MAI BUN OM POLITIC SUSȚINĂTOR AL BIBLIOTECILOR – Constantin Codreanu, Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului României, deputat.

jurnal.mdjurnal.md

CEL MAI BUN SUSŢINĂTOR AL POLITICILOR ŞI PROGRAMELOR DE VALORIFICARE A MOŞTENIRII CULTURALE – Excelența Sa Anatolii Kalinin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova.

CEL MAI BUN AUTOR DE MANUAL DIGITAL PENTRU BIBLIOTECARI – Natalia Grâu, secretară de stat în domeniul educației.

jurnal.mdjurnal.md

CEL MAI BUN BIBLIOTECAR DIN BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA – Aliona Muntean, directoare adjunctă a Biblioteci Naționale a Republici Moldova.

Ecaterina Dmitric, șefa secției Dezvoltare în Biblioteconomie şi Ştiinţe ale Informării din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.

CEL MAI BUN BIBLIOTECAR AL ANULUI DIN BIBLIOTECILE SISTEMULUI NAȚIONAL DE BIBLIOTECI – Elena Belschi, Biblioteca Publica Orășeneasca „Ion Creangă”, Florești.

CEL MAI BUN PROIECT BIBLIOTECONOMIC – Programul Național Lecturacentral, ediția a 3-a, 2020.

CEL MAI BUN PROIECT PENTRU BIBLIOTECILE PUBLICE – Educația Mediatică

CEA MAI BUNĂ LUCRARE (PUBLICAȚIE) ÎN BIBLIOTECONOMIE – Biblioteconomie și științe ale informării: Manual practic

Noutăţile partenerilor

comentarii: