image
Sursa foto: jurnal.md

Strigăt de disperare la CEC: Cu lacrimi în ochi, o femeie a venit să spună oful întregii diaspore (VIDEO)

O femeie prezentă astăzi la protestul de la Comisia Electorală Centrală a venit să spună oful mai multor moldoveni stabiliți în vestul Germaniei, unde nu este deschisă nicio secție de votare, iar conaționalii noștri sunt nevoiți la fiecare scrutin să meargă la sute de kilometri și la urmă nici să nu reușească să voteze.

„Eu am rude și multe cunoștințe în Germania de Vest, în multe orașe. La prezidențiale au stat de la 7 dimineața până la 20:00, când i-au anunțat că nu pot să voteze. Diaspora din regiunea de vest a Germaniei e lipsită de vot! Am scris timp de trei ani și la CEC, și la ambasade, și la Ministerul de Externe, peste tot, scriem și nu se deschide măcar o secție de votare. Nimeni nu ne aude! Acolo e ticsit de moldoveni care trebuie să meargă la 300 de km. Încearcă tu duminica să te trezești de cu noapte, să stai o zi întreagă cu copiii în stradă și la urmă să nu poți să votezi. Ce bătaie de joc e asta? Lumea a văzut trai decent, viață bună și votează pentru proeuropeni. De aceea socialiștii sunt împotrivă!”, a spus femeia revoltată.

jurnal.md

Amintim că sute de oameni au protestat astăzi la Comisia Electorală Centrală, cerând deschiderea mai multor secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: