image
Sursa foto: foto simbol

Membrii unei asociații care au avut de suferit pe timpul lui Plahotniuc salută reținerea lui Damir: „O lovitură dată mafiei”

Asociația obștească „Dreptul la Dreptate”, care întrunește persoane care au avut de suferit de pe urma organelor de justiție capturate pe vremea regimului Plahotniuc, salută reținerea lui Dorin Damir de către organele Procuraturii și Serviciului de Informație și Securitate. Membrii Asociației consideră că reținerea lui Damir este o lovitură dată mafiei lui Plahotniuc, dar reiterează în același timp că arestul trebuie să fie însoțit și de o pedeapsă.

Membrii Asociației menționează că Dorin Damir este persoana care a luat parte la cea mai mare parte a persecuțiilor la comandă a activiștilor, politicienilor, jurnaliștilor, întreprinzătorilor incomozi în anii conducerii lui Plahotniuc. Tot el a fost liantul dintre oligarhul Plahotniuc și instanțele de judecată și de procuratură.

„În gruparea lui Plahotniuc, în afară de influența criminală asupra organelor de justiție, Damir era împuternicit cu misiuni sensibile. Damir este cel care l-a transportat ilegal pe judecătorul corupt și fugar Ceaus din Ucraina în Moldova. Damir a fost inițiatorul intervenției fizice nestăpânite a luptătorilor-sportivi împotriva protestatarilor de lângă casa oligarhului Plahotniuc și la oficiul acestuia în localul GBS-centrului.

Drept urmare a acțiunilor sale huliganice nepedepsite, Damir a educat în spirit de ucigași acești sportivi, pe care el i-a protejat de nenumărate ori de urmărire penală prin intermediul judecătorilor de buzunar ai lui Plahotniuc”, se spune în declarația emisă de Asociație.

Aceeași sursă mai precizează că agenția de pază „Argus”, la fel, era controlată de Dorin Damir și de fratele acestuia Gheorghe Damir. Agenția în cauză se ocupa de filarea ilegală și spionarea magistraților, procurorilor, politicienilor, jurnaliștilor și oamenilor de afaceri în scopul găsirii unor materiale compromițătoare pentru a-i șantaja ulterior pe aceștia.

„În prezent, toată infrastructura „Argusului” a trecut la agenția de pază „Combat-service”, unde și-au găsit refugiu oamenii lui Plahotniuc: Zubic, Mejinschi și alți mercenari ai oligarhului fugar, pe care îi așteaptă o urmărire penală echitabilă pentru susținerea regimului oligarhic criminal.

Reținerea conducătorului „gherilelor” lui Plahotniuc, a celui care poartă răspundere pentru debandada din justiție o apreciem ca pe o lovitură dată mafiei și un act de justiție. Dar pentru a se produce triumful dreptății e necesară arestarea și încarcerarea ulterioară a lui Damir, ca pedeapsă, în baza unei decizii judecătorești. În acest caz, toate forțele destructive criminale din țară vor realiza că în Moldova s-a terminat cu impunitatea și se intră în forță inevitabilitatea pedepsei” se mai spune în declarație..

În caz contrar, mafia își va reveni rapid după lovitura de astăzi și va lua

Asociația „Dreptul la dreptate” se adresează adresează președintelui Maia Sandu, procurorului general Alexandru Stoianoglo, Consiliului Suprem al magistraturii, către judecători – ca ei să asigure un final legitim și drept al acestui dosar.

Amintim că șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA au fost reținuți luni, 5 iulie, în urma unor percheziții efectuate de PCCOCS și SIS la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane. Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate, potrivit PG, prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: