image
Sursa foto: Getty Images

Veste uriașă pentru Moldova: Declarațiile de ultimă oră făcute de Infantino

Gianni Infantino nu renunţă la ideea de a mări numărul de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 48 încă de la ediţia din Qatar, din 2022, deşi o schimbare nu era prevăzută decât începând cu 2026.

"Dacă vă gândiţi că este un lucru bun să avem 48 de echipe la CM, de ce să nu încercăm cu patru ani înainte?", a declarat Infantino, prezent la o conferinţă despre sport la Dubai. Aceasta ar fi o veste foarte bună pentru Moldova, care ar avea șanse mult mai mari de a ajunge la CM. Europa va avea 16 reprezentante, față de 13, câte a avut la CM 2018.

O decizie în acest sens urmează să fie luată până în luna martie, data prevăzută pentru tragerea la sorţi a grupelor de calificare. "Dacă putem aduce mai multe ţări din Golf pentru a găzdui meciuri, ar fi un lucru benefic pentru regiune şi lumea întreagă", a mai spus Infantino.

Astfel, noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus Gianni Infantino.

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte cuprinde Cupa Mondială în acest moment.

32 de zile va dura competiţia în noul format. Europa va avea rezervate 16 locuri la turneul final, față de 13 la CM din Rusia, Africa nouă locuri (plus unul la baraj), Asia opt (plus unul la baraj), America de Sud şase (plus unul la baraj), America de Nord şi Centrală şase (plus unul la baraj), iar Oceania un loc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: