image
Sursa foto: captură video

Cum comentează Voronin crearea grupului Parlamentar „Pro Moldova”: „O decizie coordonată de la distanță de Plahotniuc”

Crearea grupului parlamentar „Pro Moldova” ar fi o decizie coordonată de la distanță de fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, susține fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a comentat astăzi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, decizia luată de Adrian Candu referitor la crearea grupului parlamentar politic „Pro-Moldova”. Potrivit lui Voronin, această acțiune este o reacție de protest a lui Adrian Candu, după ce Pavel Filip și Dumitru Diacov au vrut să scape de el.

„Eu cred că divizarea aceasta și crearea grupului parlamentar „Pro-Moldova” este o reacție de protest la ceea ce se întâmplă în rândurile PD. Când ei au ales noii vicepreședinți ai PD, Candu nu a fost printre ei. A fost intenția ca Filip și Diacov să scape de Candu”, a declarat Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a mai afirmat că Vladimir Plahotniuc ar controla și acum unii oameni din PD.

„Eu nu cred că Adrian Candu este desinestătător, ca să iasă singur din Partidul Democrat, fără a fi coordonat această decizie cu Vladimir Plahotniuc. Doar Candu spunea la dvs în platou că încă 10 deputați stau la start(n.r să părăsească rândurile PD). În asemenea condiții Partidul Democrat poate rămâne fără majoritate”, a conchis Voronin.

Reprezentanții grupului parlamentar politic „Pro-Moldova” nu au venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile aduse de Vladimir Voronin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: