image
Sursa foto: facebook

PAS, după întâlnirea cu Maia Sandu: Un Guvern provizoriu ar însemna un colac de salvare al hoților; Optăm pentru anticipate

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a participat la consultările inițiate de președintele Maia Sandu. În cadrul discuțiilor, reprezentanții PAS au reiterat poziția fracțiunii referitor la necesitatea declanșării cât mai rapide a alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de președintele PAS, Igor Grosu.

„Noi am reiterat poziția fracțiunii PAS, optăm pentru alegeri anticipate. Oamenii cer un alt Parlament, deoarece acest Legislativ s-a compromis.

Cea mai simplă cale pe care ar putea să o folosească deputații ar fi să nu fie adoptată nicio hotărâre de către Parlament timp de 90 de zile, până pe 17 martie.

Urmărind discuțiile din spațiul public, am auzit și opțiunea auto-dizolvării, care poate fi discutată. Suntem interesați să aflăm și poziția Curții Constituționale față de această opțiune” a spus Igor Grosu.

Președintele PAS a îndemnat fracțiunile parlamentare să dea dovadă de responsabilitate amintind că orice zi de întârziere în procesul de declanșare a alegerilor anticipate va fi în detrimentul cetățenilor.

Deputatul Igor Grosu a mai menționat că orice Guvern de tranziție ar putea fi „un Guvern de salvare a actualei majorități Parlamentare”.

„Orice discuție despre un Guvern anticriză duce la anularea alegerilor anticipate. Este o capcană. Orice Guvern provizoriu, de tranziție, se va transforma într-un colac de salvare a tâlharilor, a tuturor corupților din Parlament”,a mai spus deputatul.

Amintim că președintele Maia Sandu a inițiat azi consultări cu toate fracțiunile şi grupurile politice parlamentare. Consultările au loc la sediul Președinției Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: