Breaking News

image
Sursa foto: Youtube // Ukraina pravda tut

La o emisiune rusească se discută despre cucerirea Lituaniei: „În trei zile acaparăm teritoriul”

La mai bine de patru luni de la lansarea războiului din Ucraina în 24 februarie, Putin tot nu a reuşit să ia Kievul în trei zile, cum se bătea cu pumnul în piept. Mai nou, în cadrul emisiunilor de propagandă ale Kremlinului se discută despre luarea Lituaniei, la fel, în trei zile.

„Discuţia despre un convoi pe teritoriul Lituaniei este practic operaţiunea de deblocare a „Coridorului Suwalki”, nimic mai mult. Adică este pregătirea unei operaţiuni ofensive. Apropo, adâncimea operativă nu este atât de mare, doar 60 km, având un tempou benefic de asalt, în trei zile acaparăm teritoriul”, a declarat unul dintre invitaţii Talk show-ului social şi politic difuzat pe NTV „Место Встречи” (Locul Întâlnirii, n.r.), informează Epoch Times Romania.

Lituania este cel mai sudic dintre statele baltice şi fostă republică sovietică care se învecinează cu Polonia, Letonia, Bielorusia şi enclava rusească Kaliningrad.

„Coridorul Suwalki”, la care se face referire la postul de televiziune NTV este un teritoriu de aproximativ 100 km lungime, ce urmăreşte frontiera polono-lituaniană, între enclava rusească Kaliningrad şi Bielorusia, potrivit enciclopediei online Wikipedia. Conform Armatei SUA, aceasta ar fi una dintre cele mai sensibile zone din Europa, existând informaţii că Rusia şi aliata sa, Bielorusia, acordă o importanţă deosebită zonei, în cazul escaladării conflictului NATO-Rusia, o breşă în această zonă despărţind, practic, ţările baltice de restul ţărilor NATO şi, totodată, legând regiunea Kaliningrad de Bielorusia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: