image
Sursa foto: newspascani.com

O adolescentă s-a înecat în râul Nistru în timp ce își făcea fotografii; Corpul fetei, căutat încă de ieri de oamenii legii

O adolescentă de 12 ani, din satul Speia, Anenii-Noi, s-a înecat aseară în râul Nistru. Fata plecase de acasă cu permisiunea mamei pentru a-și face câteva fotografii. Fata a urcat pe râul înghețat, iar la un moment dat a căzut sub gheață. Prietenii fetei au anunțat de urgență Serviciul 112 și au încercat să o salveze, însă fără rezultat.

Serviciul 112 a fost alertat aseară la ora 18.10, precum că o adolescentă de 12 ani a căzut sub gheață în râul Nistru.

Astfel, la fața locului s-a deplasat grupa operativă în deplină componență cu conducerea Inspectoratului de poliție Anenii Noi, Serviciul asistență medicală precum și angajații Detașamentului căutare și salvare a Inspectoratului General Situații de Urgență.

În urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că ieri, în jurul orelor 16:00, copila și-a cerut permisiunea mamei să mearga la o plimbare prin localitate pentru a-și face fotografii cu telefonul mobil. În cele din urmă minora a decis să meargă în direcția râului Nistru, iar în drum a întâlnit pe alți trei copii care au decis să o însoțească.

„Ajunși pe malul râului Nistru, minora de 12 ani a înaintat pe gheață pentru a-și face poze mai spectaculoase, iar ceilalți minori au rămas pe mal și o îndemnau să se întoarcă. La un moment, copila a decis să pună mâna pe apă, în cele din urmă a alunecat și a căzut în apa râului, iar minorii aflați pe mal au încercat să o ajute, însă fără vreun rezultat. În cele din urmă unul din copii a apelat Serviciul unic de urgență 112 și a comunicat despre cele întâmplate”, a declarat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al IP Anenii-Noi, Olesea Gherman.

La moment la fața locului se întreprind măsuri de căutare a minorei dispărute.

Noutăţile partenerilor

comentarii: