Recep Tayyip Erdogan a criticat, la Istanbul „violenţa disproporţionată”, a forţelor de ordine, în condițiile în care el însuși a fost adesea criticat în ultimii ani pentru reprimarea oricărei opoziții, mai ales după puciul eșuat din 2016, citat de digi24.ro.

Președintele turc susține că dezaprobă atât haosul creat de protestatari, cât şi utilizarea disproporţionată a forţei împotriva acestora şi spune că urmăreşte situaţia cu preocupare.

„Dezordinea domneşte pe străzile a numeroase state europene, începând cu Parisul. Televiziunile, ziarele, abundă de imagini cu maşini incendiate, de riposte dintre cele mai violente ale poliţiei împotriva manifestanţilor” , a declarat preşedintele turc.

„Priviţi puţin ceea ce fac poliţiştii celor care criticau poliţiştii noştri!", a adăugat Erdogan. El consideră că Europa "a eşuat în privinţa democraţiei, statului de drept şi libertăţii”.

Conform agenției Anadolu, preluată de News.ro, preşedintele turc a mai afirmat că securitatea şi bunăstarea Europei nu sunt zdruncinate de musulmani sau de migranţi, ci de propriii cetăţeni.