image
Sursa foto: președinte.md

Igor Dodon, generos pe final de mandat; Vorbește despre dublarea salariilor medicilor și cei 700 de lei pentru pensionari

Un proiect de decizie care presupunea majorarea indemnizației lunare pentru veteranii de război de la 300 la 500 de lei a primit avizul negativ al Guvernului, din cauza austerității bugetului, fapt remarcat la ședința Parlamentului, joi, de speakerul Zinaida Greceanâi. Azi, după întâlnirea șefului statului cu speakerul și premierul, au fost luate decizii care arată că bugetul nu mai e chiar atât de sărac.

Igor Dodon a menționat că a luat decizia și azi va semna decretul prin care anul 2020 va fi declarat Anul Lucrătorului Medical. În legătură cu acest fapt Guvernul ar urma să întreprindă mai multe acțiuni menite să susțină lucrătorii medicali.

„Azi voi veni cu propunerea de elaborare a unui plan calendaristic de dublare a salariilor lucrătorilor din sistemul medical. Mă refer nu doar la medici, ci și la asistenții medicali. Scopul e ca acest plan să fie elaborat în timpul apropiat, ca toți angajații din sistemul medical să cunoască în ce perioadă vor începe majorările: 1 septembrie, 1 decembrie sau 1 ianuarie. Salariul în sectorul medical trebuie să fie dublat”, a menționat șeful statului.

În context, el a mai declarat că va cere Guvernului să pregătească și proiectul de decizie de acordare a celor 700 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 3000 de lei. „Sper ca acest suport să fie acordat pe parcursul următoarelor luni, fie că începând cu 1 august ori 1 septembrie, cum va reuși Guvernul să înainteze proiectul. Mijloace sunt” a spus Dodon.

Amintim că un ajutor similar a fost oferit la sărbătorile de iarnă, dar atunci li s-a oferit pensionarilor cu pensii de până la 2000 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: