image
Sursa foto: hepta

Marea Britanie şi Germania critică decizia Franţei privind blocarea Acordului Mercosur

Marea Britanie şi Germania au criticat sâmbătă decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron privind blocarea Acordului cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur) pentru a pune presiune pe Brazilia în contextul incendiilor de vegetaţie din Pădurea Amazoniană, relatează Reuters.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că consideră, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană, că omologul său din Brazilia, Jair Bolsonaro, "a minţit" în legătură cu angajamentele de protejare a mediului.

În acest context, premierul britanic Boris Johnson, a criticat decizia luată de Franţa, adoptând o poziţie similară cu cea a cancelarului german Angela Merkel.

"Sunt tot felul de oameni care vor folosi tot felul de scuze pentru a influenţa comerţul şi nu vreau să văd acest lucru", a declarat Johnson.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: