image
Sursa foto: jurnal.md

115 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova; Bilanțul ajunge la 2049 de persoane infectate

Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 2049 de cazuri.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 115 cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 594 de teste de laborator.

Este vorba de un caz de import din Marea Britanie, iar restul sunt cu transmitere locală: 22 în regiunea transnistreană, 21 - Chișinău, 12 - Edineț, 9 - Soroca, 8 - Glodeni, 7 - Bălți, 7 - Ștefan Vodă, 5 - Dondușeni, 5 - Sângerei, 4 - Căușeni, 4 - Florești, câte două cazuri în Criuleni, Fălești și Râșcani și câte un caz în Cantemir, Ialoveni, Orhei și Strășeni.

Noile informații au fost anunțate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Totodată, 135 de persoane au fost diagnosticate conform criteriilor clinice epidemiologice și se află sub tratament la domiciliu.

„Aceste cazuri vor fi supuse procedurii de testare de laborator. Există potențial și posibilități ca să vedem cum se implementează această proceduri de diagnosticare, dar și pentru a avea o abordare corectă. Vom veni cu rezultatele peste două zile”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Până astăzi, 44 de persoane au fost răpuse de COVID-19 în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: