image
Sursa foto: jurnal.md

Scandal între două partide unioniste: Șalaru și Munteanu se acuză reciproc că-l slujesc pe Plahotniuc

Se acuză reciproc că fac interesul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Este vorba despre președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, și candidatul Partidului Liberal la alegerile pentru primăria Chișinău, Valeriu Munteanu. Potrivit lui Șalaru, Valeriu Munteanu face jocul lui Plahotniuc pentru ca să nu ajungă la pușcărie nici el, dar nici frații acestuia, unul dintre care ar avea mai multe dosare penale prin sertarele Procuraturii, iar altul care „se bucură de liniște în urma unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinău”. De cealaltă parte, Munteanu afirmă că Șalaru nu are dosare penale doar pentru că „s-a făcut slugă la Plahotniuc și deservește devotat binomul”.

„Lansarea deputatului Constantin Codreanu în cursa pentru primăria municipiului Chișinău a generat un nou val de atacuri nefondate la adresa PUN, a președintelui Traian Băsescu și mai nou, asupra lui Constantin Codreanu. (...) Alături de Igor Dodon, care a făcut obsesie din PUN și Traian Băsescu, în corul denigratorilor a intrat, plin de elan, și Valeriu Munteanu. Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc uitând că fratele lui, Ruslan Munteanu, este director la SIS. Dacă Plahotniuc controlează totul cum de l-a lăsat pe Ruslan Munteanu director la SIS, o instituție extrem de sensibilă și cu multe posibilități? Cum se face că dosarele penale deschise lui Ruslan Munteanu zac pline de praf în sertarele procuraturii? La fel de ciudată este și linistea de care se bucură celălalt frate al lui Valeriu Munteanu, Igor Munteanu, auto-demisionat după apariția în presă a unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinăului. Procuratura, care trebuia să se autosesizeze despre ce s-a întâmplat cu licitațiile organizate de fratele lui Valeriu Munteanu la primăria Chișinăului, tace strategic și nimeni din organele de drept nici măcar nu a întrebat. Nici Valeriu Munteanu nu este deranjat de procuratura lui Vladimir Plahotniuc deși este cunoscut faptul că Fondul Ecologic și Ministerul Mediului au constitut feuda ministrului Munteanu. Cu toate aceste evidențe, Valeriu Munteanu, conform zicalei hoțul strigă „hoțul”, aruncă mizerie în Traian Băsescu, PUN și Constantin Codreanu”, scrie Șalaru, într-o postare pe facebook.

Replica lui Munteanu nu a întârziat să apară. Acesta a postat tot pe facebook un mesaj în care afirmă că Anatol Șalaru „minte cu nerușinare”.

„Anatol Șalaru, cât timp a stat la căldurică în Partidul Liberal, care i-a oferit ceea ce nu va mai avea niciodată în cariera sa politică, adică mandate de deputat, două mandat de ministru etc. - a aflat cu siguranță că nici eu, niciunul dintre frații mei nu am avut niciodată și nu avem dosare penale. Declar asta cu toată responsabilitatea. Am mai spus acest lucru, odată, atunci când am fost atacat pe acest subiect de televiziunile lui Plahotniuc. Este o minciună ordinară aceasta afirmație, pentru care ați fi meritat să vă acționez în judecată, dacă nu mi-ar fi fost silă să mă mai întâlnesc cu dumneavoastră în instanță. (...) Cât privește faptul ca Anatol Șalaru se tot laudă că nu are dosare penale, cred și eu. Cum să aibă? Doar pentru asta s-a făcut slugă la Plahotniuc, și-a făcut PUN-ul și servește devotat Binomul. Iuda s-a vândut pentru 30 de arginti. Tolea s-a vândut pentru libertate”, a scris Munteanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: