Breaking News

image
Sursa foto: eurovision.tv

Rusia, EXCLUSĂ de la Eurovision: „Ar aduce dezonoare concursului”

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a anunțat că niciun reprezentant al Rusiei nu va participa la Eurovision Song Contest din acest an.

„Comitetul executiv al EBU a luat decizia în urma unei recomandări a organului de conducere al Eurovision Song Contest, Grupul de referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor EBU. Recomandarea Grupului de referință a fost susținută și de Comitetul de televiziune al EBU. Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei înregistrări rusești în concursul din acest an ar aduce dezonoare concursului”, se spune în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Eurovision Song Contest.

Înainte de a lua această decizie, EBU s-a consultat pe scară largă cu membrii săi.

EBU este o organizație apolitică a radiodifuzorilor, angajată să susțină valorile serviciului public. „Rămânem dedicați protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă”, conchide EBU.

EBUEBU

Noutăţile partenerilor

comentarii: