image
Sursa foto: presedinte.md

Dodon consideră că guvernarea a gestionat „bine” criza pandemică: „Avem o rată a deceselor de doar 3,5%”

Președintele Igor Dodon insistă că guvernarea „a gestionat bine” criza provocată de pandemia de COVID-19. Și asta chiar dacă aproape de finalul stării de urgență, în Republica Moldova a fost înregistrat un antirecord de noi cazuri de infectare.

„Rog cetățenii să rămână vigilenți, cu toate că suntem plasați mai bine ca alte țări. Dacă vorbim de decese, la noi e 3,5%, iar media modială e 6,9%. Alături, în România e 6,5%, la noi doar 3,5%. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Aceasta demonstrează că s-a gestionat bine pe parcursul acestor două luni. Dar este foarte important cum va fi gestionat mai departe”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a adăugat că Republica Moldova are un număr suficient de teste pentru perioada următoare, mai exact peste 80 de mii, dar și medicamente și consumabile.

„Suntem pregătiți, dar, stimați cetățeni, trebuie să fim responsabili”, a mai spus Dodon.

Precizăm că, pe 15 mai, starea de urgență instituită de Parlament pentru 60 de zile se va finaliza, iar Guvernul nu va merge în Parlament să ceară prelungirea acesteia.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică va institui vineri, 16 mai, stare de urgență în sănătate, iar pe platforma acestei comisii, vor fi ajustate în continuare regulile sanitar-epidemiologice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: