image
Sursa foto: captură video

Momentul în care fratele unui bărbat ucis a îmbrățișat-o în fața instanței pe cea care a fost condamnată pentru crimă

În septembrie 2018, o polițistă din Dallas (SUA) a comis o crimă care a șocat comunitatea.

Amber Guyger, acum în vârstă de 31 de ani, se întorcea acasă, dar a greșit ușa apartamentului și a intrat la un vecin. Când l-a văzut pe acesta, a crezut că era un intrus în casa ei. Și l-a împușcat pe loc. Botham Jean mânca o înghețată când a fost împușcat mortal de Amber Guyger.

Polițista a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru acea crimă, a notat Metro.

Cadoul judecătoarei

În sala de judecată, Brandt, un tânăr de 18 ani, fratele celui ucis, a avut o cerere incredibilă la adresa judecătorului: i-a cerut permisiunea s-o îmbrățișeze pe Amber. Judecătorul i-a permis, astfel că, într-un moment de extraordinară compasiune, Brandt a îmbrățișat-o pe Amber. „Te iubesc ca persoană. Nu-ți doresc nimic rău”, a spus Brandt.

Judecătoarea Tammy Kemp a cobortât în sală și a îmbrățișat-o, mai întâi, pe mama victimei, apoi pe Amber Guyger, căreia i-a dat și o Biblie cadou, înainte de a o trimite la închisoare să-și ispășească pedeapsa. Juriul care a condamnat-o pe Amber era format, în mare parte, din persoane de culoare, exact ca victima. Procurorii au cerut o pedeapsă de 28 de ani, exact cât avea Botham Jean.

Până la urmă, juriul a ajuns la concluzia că Amber n-a vrut să comită această crimă și a pedepsit-o cu 10 ani în spatele gratiilor. Multe voci au criticat gestul lui Brandt, în timp ce aceia care frecventează biserica la care mergea și victima au aplaudat gestul fratelui celui dispărut.

Eric Johnson, primarul orașului, a spus că nu poate uita niciodată exemplul de dragoste, credință și putere arătate de familia lui Botham.

„Cum l-am putut pierde pe Botham, un băiat atât de dulce, care încerca să ducă o viață cinstită. Îl iubea pe Dumnezeu, iubea pe oricine. Cum i s-a putut întâmpla asta chiar lui”, a spus tatăl lui Botham Jean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: