image
Sursa foto: Știri.md

Cozi masive la granița germano-poloneză după reintroducerea controalelor la frontiere pentru prevenirea coronavirusului

Premierul landului german Saxonia, Michael Kretschmer, a cerut ajutor din partea armatei pentru a gestiona cozile masive de la graniţa cu Polonia formate ca urmare a restricţiilor la frontiere decise de autorităţile poloneze în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, relatează agenţia DPA citată de Agerpres.

Michael Kretschmer a spus că a discutat această chestiune cu Ministerul Apărării de la Berlin pentru a oferi asistenţă oamenilor care aşteaptă foarte mult timp la graniţă, dacă situaţia va escalada.

Potrivit Crucii Roşii germane, la un punct de frontieră cu Polonia s-a format miercuri de partea germană a graniţei o coadă de 60 de de kilometri, multe familii, unele cu copii, aşteptând şi câte 20 de ore.

Michael Kretschmer a mai afirmat că le-a cerut autorităţilor poloneze să ia măsuri, întrucât formalităţile şi procedurile pentru un singur camion durează la graniţă circa 15 minute.

Pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus, Polonia a reintrodus controalele la frontierele sale din interiorul spaţiului Schengen şi a interzis accesul cetăţenilor străini. Polonia are confirmate 251 de cazuri de coronavirus şi cinci decese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: