Reprezentanții Blocului ACUM Alexandru Slusari și Igor Grosu au declarat, în cadrul unui briefing, că actualul guvern și conducere dau dovadă de iresponsabilitate totală în special în situația de pandemia.

„Stimați cetățeni, ce ați văzut astăzi în parlament putem constata că așa degradează și moare democrația. Cu părere de rău, împreună cu ea degradează și țara și acest lucru se întâmplă în plină criză pandemică. Avem o guvernare imprevizibilă, fricoasă și care absolut fără niciun argument azi nu s-a prezentat în parlament. Acest guvern și-a asumat rușinea pentru Igor Dodon și pentru toată această gașcă politică care ne conduce”, a menționat Slusari.

Igor Grosu a declarat că astăzi la orele 9.00 cei 12 membri ai biroului permanent al legislativului au votat unanim convocarea ședinței parlamentare unde prim-ministrul Ion Chicu trebuia să de-a citire unui singur proiect.

„Nimeni de la PSRM, de la PD, nu s-a opus. Ceea ce s-a întâmplat astăzi în parlament eu caracterizez prin două cuvinte, fățărnicie și iresponsabilitate. Iresponsabilitate - atunci când țara arde, lor le arde de jocuri. I-am întrebat pe câțiva reprezentanți ai PSRM, ce a fost asta, ce înseamnă? Mi-au răspuns că au decis la fracțiune că așa trebuie să facă”, punctează Igor Grosu.

Deputatul susține că opoziția nu avea să înainteze o moțiune de cenzură, dar ar fi vrut să-l întrebe pe premier ce acțiuni întreprinde guvernul pentru APL-uri. „Polițiștii de azi duc pensia pe acasă la pensionari, am vrut să-l întreb pe Chicu: Dvs echipați cu tot ce-i necesar acești oameni?”, a mai spus Grosu.