image
Sursa foto: Jurnal.md

Poliția de frontieră a depistat doi cetățeni care circulau cu permise de conducere false

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați și Tudora-2 au reținut doi șoferi care circulau cu acte care aveau semne vizibile de falsificare.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, primul caz a fost depistat la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Este vorba de un cetățean originar din Dolj, România în vârstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările, depistând printre lucrurile personale ale călătorului un permis de conducere românesc cu însemne care dau de bănuit.

Audiat, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul anul trecut pe când se afla în Spania prin intermediul unui intermediar contra sumei de 1500 de euro.

Și angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-2 au identificat în trafic un şofer de camion cu permis de conducere falsificat. Efectuând măsurile de rigoare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat a unui mijloc de transport de model Daf XF condus de către un chișinăuian, de 42 de ani.

Fiind solicitate documentele de călătorie, polițiștilor de frontieră le-a trezit suspiciuni permisul de conducere prezentat de către șoferul camionului. Astfel, în cadrul cercetărilor suplimentare s-a stabilit că permisul de conducere este falsificat.

Șoferul a declarat că nu cunoaște despre faptul că actul ar putea fi falsificat, deoarece, urmare a unui accident într-o țară din Uniunea Europeană, permisul original a fost ridicat. Iar revenit în Moldova, a încercat să-și restabilească același permis prin intermediul unei cunoștințe. Pentru serviciul respective, bărbatul a achitat 150 de euro.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor cu identificarea persoanelor implicate. Cetățenii vizați în acest caz riscă o să fie sancționați contravențional.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: