image
Sursa foto: jurnal.md

„Eram unicul deținut cu cinci rânduri de gratii”; Filat spune dacă vorbea cu Plahotniuc din pușcărie și dacă o face și acum

Vladimir Filat neagă declarațiile fostului său avocat Igor Popa că ar fi beneficiat de condiții prefrerențiale în pușcărie și că arestarea sa a fost de fapt o înțelegere cu Vladimir Plahotniuc.

„Am avut o condamnare cu proces închis. Timp de 50 de luni am fost deținut într-o celulă. Timp de 23 de ore închis și doar o oră la aer liber. Asta a fost „înțelegerea” cu Plahotniuc. Am ieșit din pușcărie cu cancer. Dacă aș fi avut un regim de detenție preferențial, acest lucru ar fi fost cunoscut. Popa a semnat plângerea la CEDO invocând condițiile inumane. Instanțele naționale au constatat faptul că am fost deținut în condiții inumane”, a declarat Filat.

El a precizat că va depune un demers la Ministerul Justiției care să dispună o anchetă de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Acolo se filmează non-stop”, a spus Vladimir Filat.

Totodată, fostul premier neagă spusele lui Igor Popa precum că ai fi avut o legătură permanentă cu Plahotniuc și că de fapt comunicarea dintre Filat și fostul lider PD continuă și în prezent.

„Dacă eu am comunicat permanent cu Plahotniuc, de ce aș mai fi avut nevoie de Popa ca să fac anumite aranjamente? Este o inepție. Eram singurul deținut cu semnalizare electronică, locul prin care să dă mâncarea era sudat, aveam cinci rânduri de gratii. La ușă, o perioadă au fost ofițeri superiori Pantera, iar ulterior supraveghetor permanent”, a mai spus Filat.

Precizăm că avocatul Igor Popa a lansat o serie de acuzații grave la adresa fostului său client, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, la Jurnal TV. Potrivit lui Popa, Filat ar fi trăit în penitenciar ca într-un hotel, iar Plahotniuc i-ar fi organizat mese de sărbătoare cu prietenii și cadouri de Crăciun. „Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar cooperează până în ziua de astăzi și vorbesc la telefon până acum”, a spus Igor Popa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: