Jurnal de Chișinău a cerut atunci purtătorului de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, să comenteze situația, iar acesta nu a negat, ci a spus că nu știe și că nu ține de competența sa.

„Eu nu pot să vă spun nimic, din simplul motiv că în ultimele zile nu am avut reuniuni cu dumnealui. Partidul lucrează mai departe. Eu sunt vicepreședinte. Îmi fac lucrul meu. Am auzit și eu zvonuri, dar iarăși… Sunt informații. Probabil, toți erau deprinși că dumnealui este permanent în vizor. Noi am avut săptămâna trecută reuniunea tradițională. Nu am avut briefing, pentru că am avut discuții pe intern. Săptămâna aceasta nu a fost, dar vedem când revine în țară. Nu cunosc, nu ține de competența mea și nu vreau să comentez viața privată a unui sau altui reprezentant”, a spus atunci purtătorul de cuvânt al PD.

După publicarea articolului însă, Gămurari a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj denigrator la adresa Jurnal Trust Media, acuzându-ne că am publicat un fals și, de această dată, deja a informat cu vehemență zvonurile, spunând că Plahotniuc „e în formă maximă”.

În această situație, Jurnal de Chișinău a publicat înregistrarea discuției cu Gămurari, pentru a dovedi că spusele acestuia nu au fost interpretate sau scoase din context.