Potrivit proiectului, conducătorul delegației de negociatori va fi ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, care este împuternicit pentru semnarea documentelor și parafarea textului Acordului nominalizat. Negocierile urmează să fie purtate prin corespondență

„Reluăm negocierile asupra acelui împrumut care deja este prevăzut în legea bugetului pentru 2020, ca sursă de finanțare a deficitului bugetar”, a comentat premierul Ion Chicu.

Amintim că acordul de credit cu Federația Rusă a fost anulat în mai de Curtea Constituțională. Opoziția a contestat în special articolul care prevedea că unele companii private din Moldova să ia împrumutri de la băncile din Rusia, iar rambrusarea creditelor să fie pusă pe seama bugetului de stat.

Și experții economici au atras atenția atunci că acest credit vine cu condiții ce nu avantajează cetățenii RM, ci mai degrabă îi afectează și îi împovărează cu noi datorii, iar principalii beneficiari sunt Federația Rusă și un cerc restrâns economic-financiar sprijinit de puterea de la Chișinău.