image
Sursa foto: Profimedia

Armata germană intervine pentru salvarea sinistraților în zonele afectate de ploile masive

Forţele armate germane ajută la operaţiunile de salvare a sinistraților în mai multe zone din Germania, grav afectate de inundaţiile produse în urma ploilor masive din ultimele zile. Cel puțin 21 de persoane au murit și zeci au fost date dispărute joi, după ploile puternice din vestul țării.

Aproximativ 200 de militari ai Bundeswehr (armata germană), însoţiţi de vehicule blindate, au fost desfăşuraţi în Renania de Nord-Westphalia (vestul Germaniei), unul dintre landurile cele mai afectate în urma ploilor din cursul nopţii, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În landul vecin Renania-Palatinat, cel puţin 70 de soldaţi aflaţi la bordul mai multor vehicule-amfibie s-au deplasat în satele inundate.

La operaţiunile de salvare participă şi patru elicoptere.

Cancelarul Angela Merkel, care se află într-o vizită în Statele Unite, s-a declarat "bulversată" de gravitatea intemperiilor din ţara sa, soldate cu cel puţin 21 morţi.

"Sunt bulversată de catastrofa pe care trebuie să o îndure atâtea persoane în zonele inundate. Transmit compasiunea mea familiilor celor morţi şi ale celor dispăruţi. Mulţumirile mele cele mai sincere numeroşilor şi neobosiţilor salvatori şi serviciilor de urgenţă", a scris pe Twitter, în numele şefei executivului german, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: