image
Sursa foto: pl.md

PL anunță că va sesiza Procuratura în cazul milionarului rus Igor Chaika şi firma ce deţine Accent TV şi Primul în Moldova

Partidul Liberal va sesiza Procuratura Generală cu privire la preluarea de către Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei, a cotei majoritare din firma care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele PL, Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„ Dacă este vorba de o afacere privată, între un cetăţean al RM şi un cetăţean al Rusiei, atunci, Dodon nu trebuie nici să cunoască, nici să fie implicat. Cu atât mai mult nu are cum să anunţe ce urmează să se întâmple între acele persoane, care la rândul lor pot fi cercetate pentru acţiuni ilegale, de subminare a RM”, a spus Chirtoacă.

„Având în vedere că toţi ne dăm seama că de fapt aceste posturi, Accent TV, NTV etc, aparţin lui Dodon, iar Ciubara nu este decât un om de paie, apare problema nedeclararii acestor active. Prin umare Dodon a anunţat pe 26 decembrie, ceea ce uma să facă tot el pe 27 decembrie, prin intermediul lui Ciubara, şi anume să vândă televiziunile, lui Chaika. Iată şi o dovadă a finanţării din Rusia, atât până la apariţia televiziunilor, cât şi în prezent”, a mai scris liedrul PL, Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: