image
Sursa foto: dse.md

FOTO, VIDEO // Incendiu la Rezervația naturală științifică „Prutul de Jos”

Incendiu la Rezervația naturală științifică Prutul de Jos. 17 angajați IGSU cu patru unități de tehnică, dar și 20 de persoane civile, angajați ai Rezervației au luptat ore în șir cu flăcările care au mistuit o suprafață extinsă de teren de stufăriș și vegetație uscată.

Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a lichida un incendiu extins de vegetație, izbucnit în Rezervația naturală științifică Prutul de Jos din apropierea localității Văleni, raionul Cahul.

Apelul privind producerea arderii a fost recepționat la Serviciul 112 pe data de 24 martie la ora 1:20. La fața locului au intervenit 17 angajați IGSU cu patru unități de tehnică, dar și 20 de persoane civile, angajați ai Rezervației.

dse.mddse.md

Ajunși aceștia au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață extinsă de teren. Pompierii au luptat cu focul ore în șir, reușind lichidarea incendiului către ora 14:00.

În urma incendiului a ars stufăriș și vegetație uscată. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită de specialiști. Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisia pentru Situații Excepționale teritorială.

dse.mddse.md

În acest context IGSU atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă terenurile cu vegetație uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se pot extinde cu repeziciune. În caz de incendii oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: