image
Sursa foto: EPA

China: O armată de oameni și utilaje ridică spitalul pentru pacienții infectați cu noul coronavirus // FOTO

Autoritățile chineze au început deja să construiască un spital de campanie destinat pacienților infectați cu noul coronavirus, care ar trebui să fie gata pe 3 februarie, notează Xinhuanet.

Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori de unde a pornit epidemia de pneumonie virală, va avea un spital de campanie cu 1.000 de paturi, special pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Wuhan urmează astfel modelul folosit deja de capitala Beijing în timpul epidemiei de SARS. Autoritățile din Beijing au ridicat atunci spitalul în șapte zile, reușind să interneze o mare parte dintre pacienții infectați din întreaga țară.

Autoritățile au anunțat că noul spital din Wuhan va avea un spațiu de 25.000 de metri pătrați și va oferi izolare și tratament specializat pentru bolnavi. Inginerii chinezi vor folosi module mobile pentrui finalizarea rapidă a construcției, scrie libertatea.ro.

Oficialii chinezi au anunțat vineri că numărul persoanelor care au decedat din cauza coronavirusului a ajuns la 26, în timp ce alți 800 de oameni s-au îmbolnăvit.

EPAEPA

EPAEPA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: