image
Sursa foto: Twitter/Nataliya Vasilyeva

Rusia: PROTESTE anti-război la Moscova, Sankt Petersburg și în mai multe orașe; Peste 160 de persoane au fost REȚINUTE

Proteste la Moscova, Sankt Petersburg și în mai multe orașe din partea central-asiatică a țării, față de războiul cu Ucraina. Peste 160 de persoane au fost reținute.

Au izbucnit proteste și în capitala Moscova și Sankt Petersburg. În jur de o mie de manifestanți, majoritatea tineri, scandează împotriva războiului declanșat de liderul de la Kremlin. Potrivit site-ului rus de monitorizare a protestelor, OVD-Info, cel puțin 167 de protestatari au fost deja reținuți în cele 24 de orașe unde au loc manifestații.

Câteva sute de protestatari ruși s-au strâns în orașele Novosibirsk, Ekaterinburg și Tyumen, în cadrul unor manifestații anti-război, după ce în această dimineață președintele Vladimir Putin a anunțat începerea unei invazii a Ucrainei, scrie Biziday.

Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis cetățenilor să evite participarea la protestele anti-război. Autoritățile avertizează că, “în legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată a politicii externe”, vor exista “consecințe juridice negative ale acestora acțiuni, care includ urmărire și chiar răspundere penală”.

Manifestații similare au avut loc și în Europa. Sute de persoane s-au strâns în fața biroului premierului britanic Boris Johnson, fluturând steaguri ucrainene și cerând sancțiuni mai stricte, alături de acțiuni mai ample din partea guvernului britanic ca răspuns la acțiunile militare ale Rusiei. Manifestații mai au loc și la Berlin, Madrid și Paris.

Noutăţile partenerilor

comentarii: