image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic rupe tăcerea despre perioada petrecută în "detenţie", în Australia

Novak Djokovic a acordat primul interviu, după problemele întâmpinate în Australia în luna ianuarie, când i-a fost anulată viza şi a fost explulzat.

În interviul BBC, Djokovic a subliniat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.

Liderul mondial a răspuns acuzaţiilor conform cărora testul pozitiv de la mijlocul lunii decembrie ar fi fost făcut la momentul potrivit, pentru ca lui să i se acorde o scutire medicală pentru a participa la Australian Open.

"Înţeleg că există multe critici şi înţeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este”, a spus Djokovic.

"Dar nimeni nu este norocos şi nimănui nu-i convine să ia Covid. Milioane de oameni au şi încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Aşa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am făcut ceva greşit sau în favoarea mea, adică să obţin un test PCR pozitiv ca să merg în Australia", a adăugat Djokovic.

Întrebat dacă a fost conştient de vreo încercare de a modifica vreunul dintre testele pe care le-a făcut pentru Covid, el a spus categoric nu.

Novak Djokovic a oferit, de asemenea, detalii despre timpul petrecut în "detenţie" în Melbourne, luna trecută. Sârbul a petrecut câteva zile închis într-un hotel destinat imigranţilor.

"Am fost foarte trist şi dezamăgit de felul în care s-a terminat totul pentru mine în Australia. Nu a fost uşor. Absolut, eroarea de declarare din viză nu a fost făcută în mod deliberat. A fost acceptată şi confirmată de către Curtea Federală şi chiar de ministrul pentru Imigrări din Australia.

Deci, de fapt, ceea ce oamenii probabil nu ştiu este că nu am fost deportat din Australia pe motiv că nu am fost vaccinat, sau că am încălcat vreo regulă sau că am făcut o eroare în declaraţia mea de viză. Toate acestea au fost de fapt aprobate şi validate de Curtea Federală a Australiei şi de Ministrul Imigrării.

Motivul pentru care am fost deportat din Australia a fost că ministrul imigrării şi-a folosit prerogativele pentru a-mi anula viza pe baza percepţiei sale că aş putea crea un sentiment anti-vax în ţară sau în oraş, cu care nu sunt absolut de acord”, a încheiat liderul mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: