image
Sursa foto: Jurnal.md

Numărul automobilelor cu numere transnistrene care traversează frontiera moldo-ucraineană s-a diminuat

Pe parcursul lunii martie curent, numărul traversărilor frontierei de stat moldo-ucrainene cu numere de înmatriculare din regiune s-a diminuat, acesta fiind de 90 de traversări, o cifră mult mai mică față de perioadele similare din anii precedenți, potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 1 septembrie 2018 - 22 aprilie 2021 în subdiviziunile din Tiraspol și Râbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 4881 de vehicule, dintre care 3618 de vehicule la Tiraspol şi 1263 de vehicule la Rîbniţa.

De asemenea, conform datelor din Registrul de stat al conducătorilor auto, din numărul total de  „permise de conducere”, emise în regiune, au fost schimbate în permise de conducere naționale ale Republicii Moldova 11487 de permise.

Reamintim că începând cu data de 01 septembrie 2021, pe lângă mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare de model neutru.

Citeşte mai mult despre

comentarii: