image
Sursa foto: border.gov.md

Acte falsificate și modificări tehnice neautorizate, identificate la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră au înregistrat două cazuri de uz de fals în documente și o tentativă de trecere a hotarului la volanul unei mașini, cu modificări tehnice neautorizate. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Cahul și Aeroportul Internațional Chișinău.

Pe sensul de ieșire din țară, în PTF Cahul s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes Vito, fiind legitimat la volanul acestuia cetățeanul Turciei, cu viză de domiciliu în Republica Moldova.

Acționând în baza analizei de risc și a unor bănuieli rezonabile, polițistul de frontieră a supus unor verificări amănunțite documentele înmânate la control. În rezultat, au apărut suspecții asupra permisului de conducere turcesc, fiind identificate mai multe elemente distinctive ale actului cu semne de falsificare. La cele depistate, cetățeanul a declarat că nu conștea, dat fiind faptul că a perfectat permisul după procedurile legale.

La fel, în PTF Cahul un cetățean al României a încercat să transporte un Mercedes ML, înmatriculat în Irlanda, care pe lângă faptul că încălcase termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova avea și modificări tehnice neautorizate. În cadrul verificării adiționale a mașinii, tractate pe o platformă, polițiștii de frontieră au depistat că numărul șasiului a suferit ștergeri mecanice, cât și datele motorului nu coincid cu cele din certificatul de înmatriculare. În consecință, mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul PTF Cahul, până la finalizarea cercetărilor.

Ultima ilegalitate afost consemnată în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, unde un cetățean al Republicii Irak a încercat să intre în Republica Moldova, prezentând un document falsificat, dar și căutat prin INTERPOL.

Bărbatul de 29 de ani s-a prezentat la ruta Berna-Chișinău. În timpul verificării pașaportului, care ar fi emis de autoritățile irakiene, au apărut suspecții la autenticitatea acestuia și anume la pagina cu date personale, în care erau vizibile semnele de falsificare.

Totodată, ca urmare a verificări în baza de date a OIPC INTERPOL s-a constatat că documentul cu pricina era anunțat în căutare ca fiind act sustras. În aceste condiții, cetățeanului irakian i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar în dependență de rezultatul expertizei angajații Poliției de Frontieră vor continua investigațiile pe caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: