image
Sursa foto: CNN

SUA: Doi copii de 12 și 14 ani au fugit dintr-un centru de plasament, au furat arme și au plecat să „omoare polițiști”

Doi copii riscă acuzații de tentativă de omor asupra unor ofițeri și jaf armat, după ce au furat un AK-47 și o pușcă și au deschis focul asupra unor ofițeri de poliție, transmite Digi24.

Șeriful Mike Chitwood, din ținutul Volusia, Florida, a declarat că un băiat de 12 ani și o fată de 14 și-au propus să „omoare polițiști”, folosind armele pentru a trage în mod repetat asupra ofițerilor, timp de 30 de minute, relatează CNN.

Biroul șerifului a dat publicității înregistrări făcute cu camere portabile încă din momentul în care Travis O'Brien și Nicole Jackson au fugit dintr-un centru de plasament, marți, 1 iunie. Polițiștii îi căutau pe copii deoarece O'Brien este diabetic și se putea confrunta cu o urgență medicală în cazul în care nu-și lua medicamentele.

Cei doi copii au spart o locuință, iar proprietarul le-a confirmat polițiștilor că în interior se aflau o armă automată AK-47, o pușcă, un pistol și 200 de elemente de muniție.

Imaginile de pe camere arată că ofițerii care se apropiau de casă au observat-o pe fata care ținea în mână o armă. Copiii au început să tragă asupra polițiștilor. Șeriful Mike Chitwood a declarat: „La ora 8:28, unul dintre sergenții mei care a ajuns primul la fața locului, sergentul Donnie Maxwell, a fost vizat de mai multe focuri de armă, însă el nu a tras înapoi. La ora 8:31, unul dintre echipaje a anunțat cei doi copii trag focuri de armă în direcția loor.

La ora 8:33, un alt echipaj care înconjurase locuința a fost vizat de focuri de arme. La ora 8:40, fata de 14 ani a ieșit de pe proprietate și a amenințat că-l omoară pe sergentul Maxwell. La 8:54, băiatul înarmat cu un AK-47 a deschis focul asupra polițiștilor”.

Chitwood a explicat că polițiștii nu au răspuns la focurile de armă în primă fază și au încercat să îi determine pe cei doi să se predea. Însă situația s-a complicat atunci când fata a deschis și ea focul asupra polițiștilor.

Șeriful a spus că, într-un final, polițiștii au tras în direcția fetei. Aceasta a fost împușcată în piept și în braț și, deși inițial se spunea că era grav rănită, medicii au transmis că starea ei este stabilă.

Chitwood a spus că nu are ce să le reproșeze subordonaților săi, adăugând că unele centre de plasament, între care și cel din care proveneau cei doi minori, pur și simplu nu au mijloacele de a-i educa pe copiii problemă. În ultimul an, polițiștii au fost chemați să intervină la centrul respectiv de 289 de ori.

Kitwana McTyer, directorul centrului, a declarat că situația care s-a înregistrat a fost rezultatul „ineficienței sistemului”. „Acești copii au nevoie disperată de îngrijire într-un cadrul adecvat, de o grijă mai mare decât cea pe care le-o putem oferi noi”.

Fata de 14 ani este internată în spital. Băiatul nu a fost rănit în urma incidentului. Cei doi copiii riscă acuzații foarte grave.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: