image
Sursa foto: Getty Images

Final FABULOS în Anglia: Cum putem avea BARAJ pentru titlu între City şi Liverpool

Sezonul din Premier League se apropie de final, iar Liverpool şi Manchester City sunt în continuare umăr la umăr în una din cele mai echilibrate lupte din istoria competiţiei.

În acest moment, Manchester City e lider şi are un avans de un punct în faţa trupei lui Klopp (92, respectiv 91 de puncte), cu două etape înainte de final. Echipa de pe Etihad e considerată favorită, în condiţiile în care depinde doar de ea pentru a deveni campioană şi va ridica trofeul dacă se va impune în partidele cu Leicester (acasa) şi Brighton (deplasare).

Liverpool mai are de jucat cu Newcastle (deplasare) şi Wolverhampton (acasă), însă aşteaptă un pas greşit al lui City pentru a putea cuceri primul titlu în Anglia după o aşteptare de 29 de ani.

Ce se întâmplă la egalitate de puncte în Premier League! Meciurile directe nu contează

Cele două echipe pot termina sezonul şi la egalitate de puncte, caz în care principalul criteriu de departajare va fi golaverajul, criteriu unde tot City stă deocamdată mai bine +68 faţă de +64 Liverpool.

Spre deosebire de majoritatea campionatelor europene, rezultatele din meciurile directe nu reprezintă un criteriu de departajare. Următorul criteriu după golaveraj este cel al golurilor marcate, iar City are în acest moment 90, în timp ce liverpool 84, cele două formaţii având de departe cele mai bune ofensive din Anglia.

Pentru ca Liverpool şi City să încheie sezonul la egalitate de puncte şi aceste două criterii de departajare să intre în vigoare există două variante:

1. Liverpool să facă un egal în cele două meciuri rămase, iar City să piardă o partidă, în timp ce în ultimul meci ambele echipe să obţină acelaşi rezultat.

2. Liverpool să înregistreze o victorie şi o înfrângere, iar City să remizeze în ambele partide.

Scenariu senzaţional, dar greu de realizat: baraj pentru titlu

Există deci şi varianta, puţin probabilă, e drept, ca cele două formaţii să termine la egalitate de puncte şi să nu poată fi despărţite nici dupăă cele două criterii (golaveraj şi goluri marcate), caz în care am ajunge într-o situaţie cu adevărat unică: un baraj Liverpool - City cu titlul pe masa.

Jurnaliştii englezi au făcut calculele şi au reieşit patru variante prin care Liverpool ar putea încheia sezonul cu acelaşi număr de puncte şi cu golaveraj identic:

A. City remizează în ambele meciuri, scor 0-0, iar Liverpool câştigă un meci cu 5-0 şi îl pierde pe celălalt cu 2-1.

B. City câştigă un meci cu 1-0 şi pierde un meci cu 1-0, Liverpool câştigă un meci cu 4-0 şi face un egal, scor 3-3.

C. City face un egal, scor 0-0 şi pierde un meci cu 4-0, iar Liverpool face două egaluri, scor 3-3.

D. City pierde ambele meciuri cu 2-0 şi 3-0, iar Liverpool face o remiză 3-3 şi pierde un meci cu 4-3.

Jurgen Klopp a fost întrebat despre această variantă la ultima conferinţă de presă şi a recunoscut că nu ştia câ Liverpool şi City pot ajunge într-o astfel de situaţie.

"WOW! Nu m-am gândit la asta sincer să fiu. Ar fi interesant, dar nu cred că e foarte probabil", a spus tehnicianul german.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: