image
Sursa foto: Getty Images

EURO 2020 nu este vizat de o eventuală suspendare a Rusiei din cauza dopajului

EURO 2020 nu este vizat de sancţiunile împotriva Rusiei, recomandate de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) cu scopul de a pedepsi această ţară pentru manipularea unor date transmise AMA, a indicat pentru AFP un responsabil al forului mondial.

EURO 2020, la care Rusia este calificată, va avea loc în 12 oraşe din 12 ţări, printre care şi Sankt Petersburg, care va găzdui patru meciuri.

"Nu este un 'major event' şi nu este un campionat mondial", cum sunt competiţiile vizate de recomandarea unei comisii independente a AMA, a explicat acest responsabil, ce a solicitat să rămână anonim.

După cum s-a anunţat, o comisie independentă a AMA a recomandat azi o suspendare pe patru ani a Rusiei din viitoarele competiţii sportive internaţionale, pentru falsificarea datelor laboratorului antidoping de la Moscova, transmise anchetatorilor agenţiei cu sediul la Montreal.

Dacă aceste recomandări vor fi acceptate de către Comitetul Executiv al AMA, ce se va reuni pe 9 decembrie la Paris, Rusia nu va putea participa la viitoarele Jocuri Olimpice de vară şi de iarnă, din 2020, respectiv 2022, şi nici la Jocurile Olimpice ale Tineretului sau la cele Paralimpice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: