image
Sursa foto: EPA/Dumitru Doru

„Cu drag, Plahotniuc”: Cum își face PD imagine din banii statului în ajunul campaniei electorale; Reacția CEC

În ajunul campaniei electorale, partidul de la guvernare își face imagine din banii statului. Pensionarii sunt anunțați prin intermediul unor scrisori semnate chiar de șeful PD, Vladimir Plahotniuc, despre faptul că din ianuarie le vor fi majorate pensiile.

Scrisorile de la Plahotniuc ajung la oamenii în etate prin intermediul oficiilor poștale.

„Veți primi în această lună un ajutor de Crăciun, în valoare de 600 de lei. Vreau să știți că bunăstarea oamenilor în vârstă este o prioritate pentru Partidul Democrat din Moldova și pentru Guvernul țării, iar un asemenea ajutor de Crăciun vom oferi pensionarilor în toți anii care vin și vom face tot posibilul ca suma jutorului să crească considerabil de la un an la altul”, se spune în scrisoarea semnată de Plahotniuc.

„Vă mai anunț că, de la 1 ianuarie, pensionarii cu venituri mai mici de 1589 de lei vor primi deja o pensie mai mare cu 10%. Pe lângă această majorare, din aprilie 2019 va fi făcută o nouă indexare a tuturor pensiilor, ceea ce înseamnă că ele vor crește din nou! Partidul Democrat va face tot posibilul ca să asigure pe viitor creșteri mai consistente ale pensiilor Dumneavoastră, pe lângă indexările deja programate”, se mai arată în scrisoare.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, nu a vrut să se expună pe marginea conținutului scrisorii semnate de Plahotniuc, afirmând că nu cunoaște despre ce este vorba.

„Ca să pot să calific trebuie să văd despre ce demers vorbiți și care este conținutul acestui demers. Dacă revenim la componenta criminală, pentru că este stabilit în Codul Penal, oferirea de bunuri sau alte beneficii, inclusiv produse alimentare, produse din tutun sau alcool este interzisă pentru alegători”, a spus șefa CEC.

„Aduceți-mi vă rog așa o scrisoare ca să văd conținutul și cum este expediată ca să pot să mă propun. Oricare cetățean are dreptul să depună o contestație. Trebuie timp ca să citim. Nu vreau să fiu mai puțin profesionistă pe componenta asta”, a adăugat Alina Russu.

scrisoare Plahotniucscrisoare Plahotniuc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: