Administraţia Federală din Statele Unite este blocată parţial de trei săptămâni, din cauza disputei privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Peste 800.000 de angajaţi federali sunt în concediu neplătit din data de 22 decembrie.

Preşedintele american a exprimat şi posibilitatea de a declara o urgenţă naţională pentru a trece de Congres şi a construi zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

De asemenea, Trump a transmis că nu va semna nicio lege dacă nu primeşte finanţarea necesară pentru zid, scrie mediafax.ro.

Preşedintele republican a descris întâlnirea de vineri de la Casa Albă cu oficialii democraţi ca fiind „foarte productivă”, dar a declarat apoi că este dispus să menţină blocajul administrativ „pentru ani întregi, dacă este necesar”.

„Sunt foarte mândru de ceea ce fac. Nu îl numesc blocaj, îl numesc a face ce este necesar pentru siguranţa ţării. Aş putea să dau un decret de urgenţă naţională şi să îl construiesc rapid. Este şi aceasta o metodă”, a declarat preşedintele american.